У Кропивницькому відкрили оновлений музей історії українського хореографічного мистецтва

20.09.2023 13:33

У Музейному історико-мистецькому просторі відкрили оновлений музей історії українського хореографічного мистецтва сьогодні, 20 вересня. Про це повідомила прес-служба обласної ради, інформує медіапортал DOZOR. 

Дотепер він розташовувався на території заповідника-музею І.К. Тобілевича (Карпенка-Карого) Хутір Надія. Наразі музей налічує понад 6 тисяч предметів, які демонструють танцювальні традиції України.

«Вже майже 20 років на Кіровоградщині діє перший і єдиний у Світі музей історії українського хореографічного мистецтва. З 2004 року в області була мета знайти і накопичити експонати, сьогодні ж наше завдання – зберегти ці надбання. Адже ворога цікавить не лише українське земля, його головна ціль – знищення українців як народу зі своєю культурою і традиціями. Прийде час, коли кожен житель і гість Кіровоградщини зможе насолодитися експозиціями основних фондів музеїв, які наразі знаходяться на збереженні. Впевнений, що Збройні сили України дадуть нам таку можливість», – розповів перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк.

За словами директора обласного краєзнавчого музею Бориса Шевченка, експозиція музею хореографії побудована на основі концепції, створеної завдяки порадам відомих хореографів.

«Видовий ряд дозволяє хронологічно простежити розвиток українського хореографічного мистецтва в Україні та за її межами, зв'язок зародження української народно-сценічної хореографії у творчості корифеїв українського театру, видатних балетмейстерів минулого з розвитком українського танцю сьогодні», – зазначив Борис Шевченко.

Музей розмістили на першому поверсі приміщення колишнього Нацбанку у Кіровоградській області по вулиці Велика Перспективна, 33.

Переглядiв: 845