У Кропивницькому відкрили пам’ятну дошку бойовій медикині, волонтерці Наталії Фраушер (ФОТОФАКТ)

26.05.2023 13:11

В обласному центрі на будівлі гімназії «Ерудит» відкрили пам’ятну дошку бойовій медикині, волонтерці Наталії Фраушер  з позивним «Австрійка» сьогодні, 26 травня. Про це інформує прес-служба обласної ради.

Наталія несла службу в медичному батальйоні «Госпітальєри» і мала позивний «Австрійка».

«Багаторічна волонтерська діяльність, допомога біженцям, дітям, і врешті, служба на передовій – це приклад відданості своїй державі та небайдужості до долі майбутніх поколінь. Обласна рада і депутатський корпус зробить усе, щоб пам’ять про Наталію і наших Героїв жила вічно й нащадки знали про ціну мирного неба над Україною», - зазначив на відкритті голова обласної ради Юрій Дрозд.

Наталія Анатоліївна Фраушер закінчила ЗОШ № 19 у нині Кропивницькому з золотою медаллю. Працювала лікарем-стоматологом. У 2014-2015 роках рятувала поранених на Донбасі. У квітні 2022 року приєдналася до медичного батальйону «Госпітальєри». Загинула 26 червня 2022 під час евакуації поранених військових.

Нагадаємо, медик родом з Кропивницького Наталія Фраушер загинула під час ДТП за участю медичного автобуса і військового КРАЗу 26 червня минулого року. 

Переглядiв: 1106