У Кропивницькому відзначили 105 річницю Товариства Червоного Хреста (ФОТОРЕПОРТАЖ)

18.04.2023 14:28

У Кропивницькому в Театрі Корифеїв відбулися урочистості з нагоди 105-ї річниці Товариства Червоного Хреста сьогодні, 18 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«У цей нелегкий час Червоний Хрест допомагав усіма можливими ресурсами для підтримки української нації. Лише в нашому обласному центрі до нас звернулися більше 1000 сімей переселенців. У перші дні війни ми працювали без вихідних 50 діб, ми змогли забезпечити людей речами першої необхідності, продуктовими наборами, засобами гігієни, дитячим харчуванням та посудом. Виникало багато питань: не вистачало складських приміщень, транспорту, коштів. Але це в минулому. Нас особливо вразила небайдужість наших містян. Наша організація була заповнена до стелі усіма необхідними речами: одягом , взуттям, засобами першої необхідності», - зазначив голова оргіназації Товариства Червоного Хрестаа у Кіровоградській області Валерій Юрченко.

Також очільник обласної організації зазначив, що протягом минулого року Товариство Червоного Хреста запровадило і інші напрямки діяльності: ремонти приміщень, де проживають переселенці, психосоціальна підтримка населення, робота мобільних медичних бригад та інші. Все це стало можливим завдяки підтримці органів місцевого самоврядування та міжнародних партнерів.

«Я радий вітати Товариство Червоного Хреста Кіровоградської області. Надзвичайно радий привітати від імені Товариства Червоного Хреста у Швейцарії зі 105 річницею від дня заснування. Я хочу перепросити за те, що керівник операції Кіровоградської області та інші колеги не можуть бути тут присутніми, тому я представляю тут швейцарський Червоний Хрест. Історія швейцарського та українського Червоного Хреста починається з 2017 року з допомоги людям з Донбасу. Мова йде про літніх людей. Це дало нам змогу відбудувати кампанії з залучення коштів до швейцарського Червоного Хреста для подальшої роботи. Починаючи з лютого 2022 року операція стала більш потужною і ми почали більш тісно працювати з Івано-Франківською та Тернопільською областю, а починаючи з вересня минулого року – розпочали роботу на території Кіровоградської області. З цього часу Червоний Хрест Швейцарії надає допомогу обласним організаціям. Наша задача – підтримати ВПО та місцевих жителів, які страждають від воєнного конфлікту в Україні», - зазначив представник Червоного Хреста в Швейцарії Андрес Вера.

Наразі обласна організація Товариства Червоного Хреста у Кіровоградській області нараховує 78 спеціалістів по проектам, понад 160 волонтерів.

Переглядiв: 1798