У Кропивницькому вперше відзначають День української державності (ФОТОРЕПОРТАЖ)

28.07.2022 10:28

В обласному центрі проходять урочисті заходи з нагоди Дня української державності сьогодні, 28 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, це свято Україна відзначає вперше.

До заходів долучилися представники влади, активісти, містяни. У рамках урочистостей  керівництво області та міста, керівництво силових структур поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, алеї пам’яті загиблих учасників АТО, ООС та Вічного вогню на Меморіальному комплексі «Фортечні вали», пам’ятного знака "Борцям за волю України - жертвам політичних репресій", пам’ятників Богдану Хмельницького, Марку Кропивницькому, Володимиру Винниченку, а також меморіальної дошки Віктора Чміленка, пам’ятного знака «Героїв Небесної Сотні» та пам’ятного знака на честь загиблих учасників АТО/ООС третього полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго.

 Після цього відбулося урочисте підняття Державного Прапору України. Почесне право підняти прапор надали учаснику бойових дій з позивним «Макар».

Довідково:  

Україна сьогодні, 28 липня, вперше відзначає День української державності. Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України 28 липня, запропонував торік президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня незалежності України і затвердив відповідний указ. 

Своєю чергою Верховна Рада 31 травня 2022 року ухвалила закон, який встановлює День державності України 28 липня святковим днем. Очікується, що закон сприятиме утвердженню спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості та нівелюванню фейкових наративів з боку Росії як держави-агресора щодо історичних аспектів українського державотворення.

День української державності є офіційним вихідним днем, але через воєнний стан державні вихідні на час його дії скасовано. Також Україна 28 липня відзначає 1034-ту річницю з Дня хрещення Київської Русі. Це свято було запроваджено в липні 2008 року.

   Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1519