У Кропивницькому хореографічні колективи зачарували глядачів народними танцями в обласній філармонії (ФОТОРЕПОРТАЖ)

03.05.2023 18:56

У Кіровоградській обласній філармонії відбулася концертна програма «Мова танцю» вчора, 2 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, у заході взяли участь народний хореографічний ансамбль "Пролісок", народний хореографічний ансамбль "Світанок", зразковий художній колектив - хореографічний ансамбль "Алерго".

«Ми намагаємося радувати наших глядачів. У нас відбувся прекрасний вечір танцю, до якого долучилися сильні колективи народного танцю. Нещодавно відзначався Міжнародний день танцю і я дуже хотіла, щоб це свято відбулося ближче до цієї дати. Український танець – це наша сила, міць, дух українського народу, його традиції», - розповіла заступниця директора філармонії по роботі з дітьми Наталія Сафронова.

Концертна програма складалася з близько 20 хореографічних номерів.

«У концерті взяли участь близько 70 вихованців «Світанку», а загалом на сцену вийшов цілий десант дітей, які захоплюються українським танцем і розвивають нашу культуру.  Ми підготували п’ять номерів від колективу «Світанку»: «Ми діти твої, Україно» - велика сюїта, «Враже» - пісня на тему війни, тому що живемо в таких обставинах, постановки «Куліш», «Закарпатські дівочі лютянські приказки»  та «Всі на ярмарок». Я впевнений, що народний танець – це те, проти чого бореться ворог. Народний танець, культура, мова, пісня – все, що пов’язано з українською культурою та ідентичністю, нам треба не просто зберігати, а популяризувати. Ми сьогодні цим займаємося. І особисто мені дуже хотілося б, щоб навіть колективи сучасного танцю мали в своєму арсеналі український народний танець. Нехай він буде осучаснений, стилізований.  Нещодавно «Світанок» був у Європі і від нас хотіли бачити нашу культуру. Тому я за те, щоб український танець розвивався, прославлявся і примножувався», - поділився з медіапорталом DOZOR художній керівник народного хореографічного ансамблю «Світанок» Максим Печененко.

Переглядiв: 2459