У Кропивницькому затримали на хабарі державну виконавицю, яка обіцяла призовнику зняти заборону на виїзд за кордон

17.05.2024 11:30

СБУ викрила на корупції державну виконавицю структурного підрозділу виконавчої служби у Кропивницькому. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

За інформацією, посадовиця налагодила схему вимагання хабарів за закриття виконавчих проваджень. Її послугами користувалися боржники та неплатники аліментів, у тому числі, чоловіки призовного віку, які через відкриті виконавчі провадження не мали змоги виїхати за кордон.

За даними слідства, фігурантка вимагала 70 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця призовного віку за зняття, раніше накладених в рамках виконавчого провадження, заборони виїзду за кордон та інших обмежень.

Співробітники СБУ задокументували декілька епізодів отримання посадовицею хабарів від місцевого мешканця. Спочатку вона за гроші зняла арешт з його банківських карток, після цього повернула йому право керування автомобілем на підставі фейкової довідки про його працевлаштування водієм.

Затримали зловмисницю «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 70 тис грн. за зняття з нього заборони на виїзд за кордон.Їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).Викриття злочину проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області спільно з ГУНП, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.  

Переглядiв: 449