У Кропивницькому затримали шахрайок, які "зняли порчу" за 57 тисяч гривень

04.03.2024 11:58

Зловмисниці обманним шляхом привласнили 57 тисяч гривень під приводом «зняття порчі». Правоохоронці перевіряють спільниць на причетність до скоєння аналогічних кримінальних правопорушень на території Кіровоградщини та інших регіонів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області. 

Встановлено, що зловмисниці прибули у Кропивницький та підшуковували людей старшого віку, що мають заощадження. На одній із вулиць зустріли місцеву жительку, з якою розпочали розмову. Поступово, ввійшовши в довіру, переконали, що з неї необхідно «зняти порчу». У подальшому заволоділи коштами жінки, шляхом підміни згортка з грошима на схожий із сувенірними купюрами.

 Спільниць викрили по «гарячих слідах» після отримання повідомлення про подію. У поплічниць виявили та вилучили викрадені кошти у сумі 51 тисячі гривень.

Одній зі зловмисниць, раніше судимій за аналогічні злочини, вже повідомлено про підозру. Розслідування проводиться за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання - до п’яти років позбавлення волі.

Правоохоронці нагадують, щоб уберегти свої грошові кошти та майно від протиправних посягань, дотримуйтеся правил безпеки. Роз’ясніть людям літнього віку, як можуть діяти шахраї та як необхідно поводитися, а саме:

- у жодному разі не виказувати наявності у вас грошей стороннім громадянам;

- уникати розмов із невідомими особами на вулиці або не відчиняти двері незнайомцям, які можуть пропонувати грошові виплати, компенсації, матеріальну допомогу, продаж медичного обладнання, вимірювання тиску, «зняття порчі» і так далі;

- зателефонувати сусідам або родичам: можливо, шахраї відмовляться від своїх намірів;

- у разі шахрайських дій, негайно звернутися до поліції за номером 102.

Пам’ятайте, ваша уважність та обережність сприятиме попередженню шахрайств.

Переглядiв: 307