У Кропивницькому затвердили бюджет на наступний рік

15.12.2022 17:46

Депутати міськради одноголосно затвердили бюджет на 2023 рік під час сесії сьогодні, 15 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За інформацією прес-служби міської ради, визначений розмір бюджету міста наступного року складатиме 2, 853 мільярда гривень.

«Найбільшу питому вагу у структурі видатків 48,4 % займають видатки на бюджетні програми, які реалізує головний розпорядник управління освіти – 1, 381 мільярда гривень. Зокрема, департаменту соціальної політики на фінансування бюджетних програм у сфері соціального захисту буде спрямовано 124,8 мільйона гривень; головному розпоряднику управлінню охорони здоров’я - 106,4 мільйона гривень; управлінню культури – 97,2 мільйона гривень та управлінню молоді і спорту – 57 мільйонів», - зазначила очільниця фінансового управління міськради Любов Бочкова.

Головному управлінню житлово-комунального господарства передбачено 361,7 мільйона гривень бюджетних коштів, з них на благоустрій міста – 122,5 мільйона гривень, фінансову підтримку КП «Теплоенергетик» на забезпечення діяльності з виробництва та постачання теплової енергії – 143 мільйони гривень, ремонт доріг – 25,8 мільйона гривень.

Управлінню транспорту та зв’язку на забезпечення транспортних послуг комунальним транспортом – 178 мільйонів, у тому числі на компенсаційні виплати за пільговий проїзд – 133,5 мільйона гривень, на утримання та розвиток транспорту – 36,5 мільйона гривень.

«При плануванні бюджету громади в першу чергу була приділена увага забезпеченню фінансування заробітної плати, енергоносіїв та інших захищених статей видатків. Якщо розглянути структуру видатків загального фонду, то на фінансування захищених статей направлено біля 74% видатків бюджету, а саме на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ та комунальних підприємств – 57,4%, розрахунки за енергоносії – 12% та на інші захищені статті – 4,4%. В умовах продовження дії воєнного стану для вирішення питань територіальної оборони, цивільного захисту населення та підтримки внутрішньо переміщених осіб в бюджеті громади заплановані видатки в сумі 33,6 мільйона гривень», - зазначила Любов Бочкова.

Начальниця фінансового управління також звернула увагу, що у складі бюджету територіальної громади на 2023 рік сформовано бюджет розвитку в обсязі 236,8 мільйона гривень, що на 24% менше плану 2022 року. Більше половини видатків розвитку направляється управлінню капітального будівництва на реалізацію інвестиційних проектів та капітальних ремонтів бюджетних установ.

Депутати міської ради розглянули і затвердили також галузеві програми соціально-економічного розвитку міста, зокрема, щодо фінансування заходів у сферах освіти, охорони здоров’я, культури та туризму, розвитку фізичної культури та спорту, соціального захисту, житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху, розвитку міського пасажирського транспорту, капітального будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів комунального господарства та проєкти рішень у сфері регулювання земельних відносин.

Переглядiв: 558