У кропивницькій дитячій поліклініці презентували нове комп’ютерне обладнання (ФОТО)

03.12.2019 09:49
image

В обласному центрі у дитячій міській поліклініці презентували нове комп’ютерне обладнання та інформаційний кіоск, які дадуть змогу скоротити черги, сьогодні, 3 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, закупили інформаційний кіоск «Косар 22М» та 30 комп’ютерів. Тож завдяки інформаційному кіоску бажаючі зможуть дивитися розклад лікарів, де також присутні їхні фото, та записатися на прийом. Всі прийоми, на які записалися люди, лікар бачитиме у себе у комп’ютері з вказаним часом та історією захворювань пацієнта.

За інформацією, проект, автором якого виступила Аміна Козин, реалізували за кошти «Громадського бюджету». На обладнання витратили близько 390 тисяч гривень. За словами головного лікаря Миколи Макеєнка, 500 тисяч гривень використали на дороговартісне обладнання, зокрема, 30 комп’ютерів, інформаційний кіоск, багатофункціональні пристрої. Решту суми спрямували на дрібні закупівлі – мишки для комп’ютерів, клавіатури, принтери, а також окремі кошти - на медичну інформаційну систему.

«У нас була мета щодо реформування поліклініки і подготовки до роботи з НЦЗУ (національна служба здоров’я України – ред.), якої вже успішно досягли. Також була мета ліквідувати черги, але це вже буде вирішено до кінця першого кварталу наступного року. Це пов’язано із тим, що процес запису не відпрацьований разом із первинною ланкою і направлення не реєструється у системі», - розповів головний лікар Микола Макєєнко.
image
image
«Завдяки таким змінам ми змогли систематизувати наш прийом. Вже люди йдуть на свій час і нам легше, оскільки немає накопичення людей. Я інфекціоніст, а тому для мене важливо, коли між ними менше контакту. Я освоїла саму систему, тому для мене це зручний спосіб прийому дітей, тому що у електронному вигляді я бачу історію захворювань дитини, чи є в неї декларація і так далі», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR дитячий лікар – інфекціонист Тетяна Сергієнко.

Як повідомив головний лікар, наразі в інформаційній системі вже працюють 18 лікарів.

image
image
image
image
Переглядiв: 1533