У кропивницькій галереї відкриється виставка юної художниці з Полтави (ФОТО)

19.04.2022 14:41
image
У кропивницькій галереї відкриється виставка юної художниці з Полтави Єви Рибчуновської у четвер, 21 квітня. Про це повідомив засновник галереї Микола Цуканов, інформує медіапортал DOZOR. 
 
Так, виставка "Усе моє, що зветься Україна" представлена 35 картинами. 
 
Єва Рибчуновська народилася 18 жовтня 2008 року в творчій сім’ї художника-дизайнера і музиканта. Вже з ранніх років Єва проявляла потяг до малювання та впевнено тримала олівець у руці. З 6 років вона займається у гуртку кераміки. В 2017 році вступила до Полтавської дитячої художньої школи, де 4 рік поспіль навчається у майстерні викладача Ірини Шрамко. Художня школа допомогла Єві в повній мірі розкрити свій талант.
У 2020 році Єва стала членом Міжнародної академії літератури та журналістики МАЛІЖ та отримала друге місце в номінації «малюнок» у Міжнародному фестивалі юних талантів «Рекітське сузір’я».
 
В 2021 ріці талановита дівчина отримує Гран-Прі у міжнародному конкурсі «Новорічне диво» Favorite Fest (Іспанія-Україна-Ізраїль), нагороджується дипломом переможця Міжнародного фестивалю юних талантів «Рекітське сузір’я 2021» у номінації «малюнок» та золотою медаллю Міжнародного конкурсу «Рєпін об`єднує світ-2021» у місті Чугуїв.
image
 
У лютому 2021 року пройшла перша персональна виставка юної художниці у Полтавському художньому музеї-галереї мистецтв ім. М. Ярошенка.
Єва здобула перший досвід, як художник-ілюстратор, створивши під керівництвом Ірини Шрамко у 2021 році серію графічних ілюстрацій до літературних творів відомого письменника Василя Тарчинця.
Єва Рибчуновська – учасник мистецького проукраїнського перформансу в Лондоні: разом з іншими учнями ПДХШ та викладачами з кафедри образотворчого мистецтва Полтавського педуніверситету ім. Короленка та кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Луганського університету ім. Т.Шевченка роботи відправлені для виставки-презентації «Моя нескорена Україна», яка відбулася 11-15 квітня 2022 року у Лондоні (Великобританія).
 
Твори митців після виставки будуть брати участь в благодійному аукціоні, кошти від якого підуть на допомогу ЗСУ.
 
image
image
 
Переглядiв: 1029