У кропивницькій школі, де проводили ЗНО, вчителька захворіла на коронавірус

10.07.2020 09:17

У Кропивницькому у працівниці НВО №25, яка працювала інструктором на ЗНО, виявили COVID-19.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами головного санітарного лікаря області Надії Оперчук, у жінки результати тесту позитивні. Зараз проводиться епідеміологічне розслідування.

«Наразі проводиться епідрозслідування. Встановлюються особи, які контактували з хворою. З ними буде підписано згоду на добровільну самоізоляцію терміном в 14 діб. Проводяться всі необхідні заходи щодо запобігання поширення захворюваності», - зазначила посадовець.

Як повідомили медіапорталу DOZOR в обласному управлінні освіти школа №25 є в переліку пунктів тестування і там проводилося та проводиться ЗНО. У міському управлінні освіти факт також підтвердили.

«Відомо, що працівниця уже два тижні не знаходилася в навчальному закладі. Зараз її стан середньої тяжкості, вона перебуває на лікуванні», - повідомили в міському управлінні освіти.

Як розповіла директор школи №25 Лілія Матяшова, жінка працювала інструктором на ЗНО у двох навчальних закладах.

«Вся справа в тому, що на пункті тестування у нашій школі вона працювала 25 червня. На роботі  вона була ще 26 червня, а вже з 30 червня вона пішла у відпустку. Однак жінка працювала інструктором  на ЗНО ще й у 26 школі, 30 червня. З працівниками нашої школи вона спілкувалася 14 днів назад, якщо вірити лікарям-інфекціоністам вже пройшов інкубаційний період», - зазначила  Лілія Матяшова.

 

Переглядiв: 6225