У Кропивницькому безкоштовно тестуватимуть на ВІЛ та гепатит

20.11.2020 12:35

Кропивничан безкоштовно тестуватимуть на ВІЛ та гепатит в рамках європейського тижня тестування з 20 до 27 листопада. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному лабораторному центрі.

У рамках тижня  всіх бажаючих запрошують пройти безкоштовне обстеження на вірусні гепатити та ВІЛ-інфекцію  20, 23 – 27 листопада з 9:00 до 15:00 години за адресою вул. Пушкіна, 40/9 (територія ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України»).

Контактний номер телефону: 0959325859. 

Довідково:

Близько 1 мільйона українців не знають, що мають у своєму організмі вірус гепатиту С. Ще 60 тисяч – не знають про свій ВІЛ-позитивний статус.  Вчасне виявлення вірусів в організмі гарантує найменшу шкоду вашому здоров’ю. Адже чим раніше вірус знайдено, тим раніше людина стає під медичний нагляд і розпочинає лікування.

Наразі ВІЛ вилікувати повністю неможливо. Натомість сучасна АРВ-терапія гарантує повноцінне та здорове життя усім людям, що мають ВІЛ.

Гепатиту С можна позбутися повністю за 3 або 6 місяців. Держава закуповує якісні та безпечні ліки, які може отримати кожен хворий на                 гепатит С. Цього року в Україні є 29 815 курсів для лікування вірусного гепатиту С.

У Кропивницькому ліки від гепатиту С можна                                  отримати   у Кіровоградській  обласній      лікарні  за   адресою: проспект Університетський, 2/5.  

Переглядiв: 876