У Кропивницькому близько 300 пацієнтів хворіють на пневмонію

03.11.2020 07:46
image

У кропивницьких лікарнях на стаціонарі перебуває 294 пацієнти хворих на коронавірус. Про це під час прес-конференції повідомила начальник охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук сьогодні, 3 листопада, інформує медіапортал DOZOR.

«На сьогоднішній день на стаціонарному лікуванні на території госпітальної бази центральної міської лікарні, яка визнана опорним закладом по лікуванню пацієнтів з COVID-19, перебуває 294 хворих з діагнозом пневмонія. З них 115 знаходяться на лікуванні в стаціонарі №2 на вулиці Дворцовій. Це не ковідна база, але там перебувають хворі саме з пневмонією. Ще 175 хворих знаходяться в стаціонарі №1 на Фортечних валах. У цьому числі 102 хворих з пневмонією з діагнозом ковід-19», - зазначила Оксана Макарук.

За словами керівника управління охорони здоров’я, у Кропивницькому на лікуванні перебуває двоє дітей.

«Десятимісячна дитина з Новоукраїнського району, якій діагностували коронавірус, знаходиться у тяжкому стані в реанімації. Інша дитина 9 років з підозрою також перебуває на стаціонарному лікуванні в центральній міській лікарні», - зазначила Оксана Макарук.

Крім цього, у Кропивницькому на амбулаторному лікуванні знаходиться 256 хворих з пневмонією, в тому числі 103 особи з ковід-19 без пневмонії, а також 25 осіб з діагнозом ковідна-пневмонія.

За словами посадовця, вони перебувають на амбулаторному лікуванні, тому що їх стан відповідає стану легкого або середнього ступеня тяжкості.

Як раніше повідомляв медіапортал DOZOR, на Кіровоградщині понад 40 хворих на коронавірус знаходяться в тяжкому стані. Також близько 20 школярів лікуються від коронавірусу на Кіровоградщині. Крім цього, на Кіровоградщині збільшать кількість ліжкомісць з киснем.

Переглядiв: 982