У Кропивницькому через коронавірус три лікарні можуть перепрофілювати

04.11.2020 14:51
image

В обласному центрі можуть перепрофілювати три медзаклади для лікування хворих на коронавірус. Про це повідомила заступник голови ОДА Світлана Лобанова, інформує медіапортал DOZOR.

«Ми маємо на сьогодні ліжковий фонд двох хвиль, але у нас працює поки що лише першої – п’ять лікарняних закладів. Ліжковий фонд другої хвилі, до якої входить чотири районні лікарні, ще не задіяний. Сьогодні голова ОДА підписав розпорядження про те, що ми вводимо в цей ліжковий фонд ще дві районні лікарні», - розповіла Лобанова.

Так, мова йде про Олександрівську та Новомиргородську лікарні. У разі необхідності загалом допомогу надаватимуть 11 лікарень області. Наразі ліжковий фонд першої хвилі складає 570 ліжок, з яких – 195 зайнятих.

«Сьогодні ми готуємо ліжковий фонд по перепрофілюванню трьох лікарень нашого міста. У разі необхідності ми будемо повністю перепрофільовувати Госпіталь Ветеранів Війни, Кропивницьку ЦРЛ та спеціалізовану медично-санітарну частину № 19», - зазначила заступник губернатора.

За словами заступника голови ОДА, також при необхідності планують долучити до ліжкового фонду два спортивних зали у Кропивницькому, де будуть розміщувати ліжка, кисень та все необхідне обладнання. Також будуть відряджати лікарів з інших областей. 

Крім того, є вірогідність залучення інтернів. Кількість бригад, яка потрібна, вирішуватиметься в тому числі з МОЗ. Однак, на сьогодні розглядають питання щодо мобільних бригад, які будуть приїжджатимуть з районів на чергування.

Переглядiв: 1297