У Кропивницькому через суд зупинили роботу ліфтів

25.05.2020 08:52

У Кропивницькому, щоб зупинити роботу несправних ліфтів управління Держпраці області подало в суд на ЖЕО №1. Про це йдеться в ухвалі Кіровоградського окружного адміністративного суду, інформує медіапортал DOZOR.

У матеріалах справи вказано, що в січні поточного року проводилися планові перевірки на дотримання норм охорони праці та промислової безпеки, у результаті яких на об’єктах, які підпорядковуються ЖЕО №1, було виявлено 58 порушень, які в окремих випадках загрожують життю людини.

Одними із таких об’єктів стали чотири пасажирські ліфти, які працюють з порушенням норм. Після перевірки управління направило звернення до комунальної установи з вимогою зупинити роботу цих об’єктів до усунення порушення, однак вимоги не були виконані.

Як наслідок, Управління Держпраці направило позивну заяву до суду, аби зобов'язати ЖЕО №1 зупинити експлуатацію трьох пасажирських ліфтів, які знаходяться по вулиці Короленка, та одного по вулиці Винниченка, які працюють з порушеннями.

Відповідно суд відкрив адміністративне провадження. Начальнику комунального підприємства було направлено акт перевірки.

Згідно з інформацією від підприємства наразі роботу трьох ліфтів було призупинено, порушення четвертого були усунені в повному обсязі.

Альона Копотій 

Переглядiв: 1020