У Кропивницькому декомунізували площу (ФОТО)

15.07.2020 07:56
image

В обласному центрі з площі Дружби Народів прибрали радянську символіку сьогодні, 15 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на площі, яка знаходиться між вулицями Євгена Маланюка, Полтавською та Андрія Матвієнка, ще за часів СРСР був встановлений знак у формі п’ятикутної зірки.

«30 років як розпався радянський союз, і тільки зараз ми щось робимо. Нарешті наша влада почула громаду. Від цього потрібно відходити і ставати українцями нарешті. Це символіка країни-трупа, якої вже не існує. Поки ми цей труп будемо викопувати і намагатися воскрешати, наша країна вперед не піде», - зазначив громадський активіст Дмитро Завражний.
image

За словами заступника міського голови Олександра Вергуна, роботи по демонтажу проводили силами КП «Теплоенергетик» та «Міськсвітло».

«Торік ще надійшов лист-вимога від інституту національної пам’яті щодо демонтажу у місті Кропивницькому символів радянського союзу і ми з того часу здійснюємо демонтаж цих об’єктів. Кошти на декомунізацію об'єкта на площі Дружби Народів не виділялися, робиться це все силами комунальних підприємств. Даний об’єкт, який був демонтований, буде завезений на комунальне підприємство «Теплоенергетик»,- розповів посадовець.

Як розповів громадський активіст Дмитро Завражний, вони пропонують владі на місці радянської символіки встановити тризуб з нержавіючої сталі.

image
image
image
Переглядiв: 2095