У Кропивницькому дільничний офіцер поліції врятував життя чоловіку

11.09.2019 06:46
image

В одному з мікрорайонів обласного центру 26-річний лейтенант поліції Олег Святокум врятував чоловіка. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області.

За інформацією, на допомогу його покликали люди, які благали викликати швидку та допомогти незнайомцю, що лежав на землі, корчився у судомах і задихався.

З’ясувавши напрямок, де саме знаходиться потерпілий, поліцейський вирушив туди. Дорогою встиг викликати карету швидкої медичної допомоги та вже на місці, самостійно почав з’ясовувати стан самопочуття потерпілого.

Невідомий чоловік, віком близько 50 років, безпорадно лежав і пручався на землі. Через кілька секунд почав захлинатися. За кольором обличчя, дільничний Олег Святокум зрозумів, що потерпілий може загинути внаслідок асфіксії, а тому з допомогою інших небайдужих громадян перевернув його на бік та, застосувавши підручні засоби, розтиснув щелепу і звільнив дихальні шляхи.

Операція з порятунку врешті завершилася успіхом. Чоловік почав рівно дихати та заспокоївся, кивками голови відповідав на запитання поліцейського і в цілком свідомому стані дочекався приїзду медиків.

Потерпілого передали в руки лікарів, а дільничний офіцер, взявши на перепочинок кілька хвилин, вирушив далі у службових справах.

Із врятованим чоловіком, стверджує, досі не знайомий, але запевняє, що обов’язково навідає його в лікарні, коли пацієнт почуватиметься краще.

Лейтенант поліції Олег Святокум працює на посаді дільничного офіцера поліції Кропивницького відділу менше року. До того хлопець встиг закінчити навчання в Державній льотній академії України, здобув спеціальність пілота повітряного судна, однак згодом змінив мрію про небо на роботу на землі.

 

Переглядiв: 6459