У Кропивницькому дитяче відділення тубдиспансеру отримало обладнання

13.01.2020 11:13

Дитяче відділення обласного протитуберкульозного диспансеру отримало медичне обладнання від благодійного фонду «Дивожиття». Про це медіапорталу DOZOR повідомили у фонді.

«Ми придбали ростомір напільний з механічними вагами, механічний тонометр, електрокардіограф, два електрокип’ятильники на загальну суму понад 46 тисяч гривень. Завдяки цій апаратурі спроститься надання повного комплексу необхідних медичних обстежень маленьким пацієнтам, хворим на туберкульоз, в тому числі з хіміорезистентними формами туберкульозу та на поєднану інфекцію туберкульозу і ВІЛ, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Ми дякуємо всім, хто протягом року підтримував діяльність благодійного фонду та допомагав створювати диво для кожної дитинки», - зазначила директор МБФ «Дивожиття» Вікторія Семененко.

За даними Кіровоградського обласного протитуберкульозного диспансеру у 2019 році туберкульоз вперше виявлено у 17 дітей та 7 підлітків. Найменшій дитині на момент виявлення захворювання було чотири місяці, зараз їй 1 рік та 4 місяці. Вона повністю одужала. У дитячому відділенні даного закладу нині перебуває сім дітей. За 2019 рік проліковано 28 дітей та підлітків. Це – діти із захворюванням на туберкульоз, в тому числі, хіміорезистентний, діти з ко-інфекцією ТБ/ВІЛ.

«Обладнання, яке наявне у дитячому відділенні диспансеру вже морально та технічно застаріле. Устаткування, передане благодійним фондом "Дивожиття", дуже необхідне для проведення усього обсягу численних обстежень для дітей, хворих на туберкульоз. Важливою складовою ефективного лікування туберкульозу, особливо стійкого до протитуберкульозних препаратів (хіміорезистентного) та туберкульозу, поєднаного з ВІЛ-інфекцією, є точний розрахунок доз протитуберкульозних препаратів згідно ваги та зросту. Тому дитячий ростомір та ваги є вкрай необхідними для дитячого відділення», - повідомила головний лікар закладу Галина Горенко.
image
Переглядiв: 515