У Кропивницькому фахівці пояснили новий механізм нарахування пільг

14.11.2019 11:00

Заступник начальника департаменту соціального захисту населення Надія Кримська під час прес-конференції пояснила особливості нового механізму нарахування пільг сьогодні, 14 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Пільговики стурбовані тим, що вони не бачать у платівках суми нарахованої пільги. Це пов’язано з тим, що з 1 жовтня в країні запроваджено новий механізм нарахування і виплати пільг. Тепер вони виплачуються у готівковій та безготівковій формах. Якщо говорити взагалі про виплату пільг готівкою, то така форма не є новою. Ще з 2000-років пільги та субсидії надаються у готівковій формі», -  зазначила заступник начальника департаменту соцзахисту населення Надія Кримська.
image
«Пільговики, які мали бажання отримувати пільги у готівковій формі, мали до 15 жовтня надати відповідну заяву до органу соцзахисту населення за місцем отримання пільг і там вказати шлях отримання пільг: або через відділення «Укрпошти» або відкритий банківський рахунок у будь-якому з уповноважених банків. Другий шлях  отримання пільг – безготівкова грошова форма. Тим громадяни, які не встигли подати заяву до 15 жовтня, органи соціального захисту здійснили автоматичне нарахування пільг у грошовій безготівковій формі», - пояснила посадовець.

Наразі виплата такої форми пільг здійснюється шляхом перерахування коштів через «Ощадбанк». Органи соцзахисту вже не є надавачами послуг, як це було раніше. Саме тому пільговики не бачать у своїх платівках суми нарахованих пільг. Реєстри для перерахування пільг у грошовій безготівковій формі через Мінсоцполітики спрямували до «Ощадбанку», який на кожного пільговика відкриває обліковий запис і після надходження коштів пільга зараховується на цей обліковий запис.

 

Переглядiв: 1509