У Кропивницькому громаді повернуть земельну ділянку вартістю 9 мільйонів

08.01.2020 07:26

В обласному центрі земельну ділянку на вулиці Короленка повернуть громаді. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За інформацією, за позовом місцевої прокуратури суд зобов’язав приватного підприємця повернути з незаконної оренди земельну ділянку, на якій останній планував розмістити адміністративно-комерційний комплекс.

Мова йде про ділянку загальною площею 5600 кв м та оціночною вартістю 8,9 млн грн. Підставою звернення прокуратури до суду стало те, що службові особи міської ради уклали з відповідачем незаконну додаткову угоду, якою посвідчено право оренди ділянки строком на 10 років.

Зокрема, спірну угоду укладено без прийняття відповідного рішення сесією та без проведення земельних торгів. Крім того, на час укладення спірного договору дія основного правочину вже припинилась.

Судом позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі. Додаткову угоду визнано недійсною та зобов’язано приватне підприємство повернути земельну ділянку територіальній громаді обласного центру.

Переглядiв: 362