У Кропивницькому майбутні медики відзначили інтернаціональний День миру (ФОТО)

20.09.2019 14:06
image

В обласному центрі студенти Донецького національного медичного університету відзначили Міжнародний день миру сьогодні, 20 вересня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у закладі.

Зокрема, до заходу долучилися кафедра мовних та гуманітарних наук, студенти медичного факультету №2 та міжнародного медичного факультету. Викладач історії України Анатолій Сустрєтов провів зі студентами тренінг-гру з цієї тематики.

Також в рамках заходу п’ятеро студентів ММФ з Нігерії, Індії, Кот-д’Івуару, Ямайки та Азербайджану відвідали урок англійської, присвячений Дню миру, у школі №14.

Заняття присвятили екологічній тематиці. Студенти розповіли про специфіку захисту природного середовище у своїх країнах, деякі екологічні проблеми.

Довідково:

Міжнародний день миру відзначають у всьому світі із 1982 року за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню.

До 2001 року цей день відзначали кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН. Проте в резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити кожен рік в одну і ту ж дату – 21 вересня.

У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.

image
image
image
image
image
Переглядiв: 1259