У Кропивницькому молодий педагог потребує допомоги для боротьби з тяжкою хворобою

26.10.2019 12:50

Кропивничанка Анна Гернич, яка працює в обласному центрі дитячої та юнацької творчості, потребує допомоги небайдужих для боротьби з онкозахворюванням. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила волонтер Вікторія Семененко, інформує медіапортал DOZOR.

Так, ще три роки тому у жінки діагностували лейкемію. рятують молодого педагога

«Аня була справжнім борцем за життя. З Божою допомогою та за підтримки близьких, перемога на першому етапі була знаковою – Аня стала щасливою жінкою і сповна відчула радість материнства. Разом з чоловіком Олексієм, Аня виховує донечку Кіру. Між тим ремісія тривала лише 3 роки. У Анни стався рецидив. Після повернення хвороби Аня пройшла 7 хіміотерапій, які позитивного результату (у вигляді ремісії) вже не дадуть. Саме тому, в Київському центрі трансплантації кісткового мозку було розглянуто її медичну документацію та встановлено, що найбільш оптимальним методом лікування може бути алогенна трансплантація гемопоетичних стовбурових клітин (трансплантація кісткового мозку) від сумісного неродинного донора (родинний донор відсутній). Проведення такої трансплантації в Україні на сьогодні неможливе», - повідомила волонтер.

За інформацією, у серпні цього року хвору жінку обстежили в клініці Medipol Mega (м. Стамбул, Туреччина). Для цього фахівці провели необхідні аналізи та активізували пошук донора. Відтак для порятунку молодої мами потрібно 105 тисяч доларів – така сума необхідна для операції без врахування додаткового перебування, лікування в лікарні, довгострокового лікування у відділі інтенсивної терапії, нестандартні медикаменти (а також медикаменти передбачені для прийому поза стаціонаром) і процедури, хірургічне втручання та інше не зв’язане з трансплантацією).

«Держава не може виділити коштів, а така сума є не підйомною для вказаної сім’ї, яку спіткало лихо. Клініка має кандидатуру донора, очікуваний термін операції – до двох місяців. Саме тому вимушені уклінно просити про допомогу для Анни Гернич у небайдужих», - повідомила Вікторія Семененко.

Бажаючі допомогти, можуть переказати кошти на номер карткового рахунку ПриватБанку на ім’я А.В. Гернич: 5168 7573 7816 2921, номер картки пацієнтки для міжнародних переводів: 5168 7574 0172 0018.

image
Переглядiв: 3200