У Кропивницькому не проводитимуть всеукраїнські змагання через поганий стан стадіону

17.12.2019 11:45

В обласному центрі через поганий стан стадіону «Зірка» не проводитимуть всеукраїнські змагання з легкої атлетики наступного року. Про це під час прес-конференції повідомив президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул сьогодні, 17 грудня, інформує медіапортал DOZOR.

«У цьому році ми змушені були ухвалити рішення про те, що ми не плануємо у наступному році в Кропивницькому жодних змагань. Це рішення базувалося на тому, що покриття стадіону в декількох місцях виявилося вже пошкодженим, що не дозволяє проводити змагання з легкої атлетики. Ми про це повідомляли області та міській владі, однак не отримали інформації про те, що щось змінилося», - розповів Ігор Гоцул.

За словами президента Федерації легкої атлетики України, є декілька складових аби покращити становище.

«Необхідно просити фахівців надати консультацію та допомогу, щоб виправити теперішнє становище стадіону. Інша складова - ми живемо в умовах, коли у будь-якого спортивного об’єкту є своя економічна витратна складова. Ми кілька разів звертали увагу обласного та міського керівництва на те, що якщо ми хочемо, щоб існували спортивні об’єкти, особливо приватні, і продовжувалася зацікавленість вкладання у спорт ми маємо враховувати це. Не можемо йти шляхом радянським та пускати всіх безкоштовно. Ми зайшли проблему в тому, що легка атлетика України сплачувала за послуги, які надаються стадіону. Однак ця сума не перекриває всю витратну частину, пов’язану з існуванням стадіону. Водночас спортивні школи міста та області, освітні заклади, вони приходять туди безкоштовно. Ми втрачаємо тут», - зазначив Ігор Гоцул.

Також  зазначив, що остання проблема – це відсутність бажання у організаторів змагань їхати до Кропивницького, оскільки на заходах немає мера та губернатора області.

Переглядiв: 1048