У Кропивницькому немає жодного пляжу, на якому можна безпечно відпочивати

21.06.2020 11:07

В обласному центрі немає жодного санкціонованого пляжу, на якому мешканці могли б відпочивати влітку. Про це медіапорталу DOZOR повідомив заступник очільника управління з надзвичайних ситуацій Олексій Гненний.

Так, у Кропивницькому не зареєстровано жодного суб’єкта ні комунальної, ні приватної власності для відпочинку на воді. Однак в обласному центрі є несанкціоновані пляжі, на яких і відпочивають жителі міста. У міськраді їх називають «історичні місця відпочинку громадян на воді у місті Кропивницькому, які на даний час активно використовуються населенням для стихійного індивідуального купання».

У мерії кажуть, що через те, що ці пляжі не відповідають вимогам міністерства ВСУ, міська рада не може обладнувати чи утримувати їх за кошти бюджету.

Як показують лабораторні дослідження, у річковій воді, в якій доводиться купатися мешканцям Кропивницького , фіксують вміст речовин, які не відповідають нормам. Так, за останніми показниками в Інгулі було зафіксовано підвищений рівень азоту амонійного, який становив 1,00-1,48 ГДК, азоту нітритного - 1,35-1,80 ГДК, фенолів - 3,0-4,0 ГДК та хрому шестивалентного - 3,0-3,5. Натомість з настанням сезону активного відпочинку на водоймах у Кропивницькому правоохоронці здійснюють денне патрулювання та проведення відповідних рейдів, під час яких відпочиваючих інформують про правила поводження на воді.

Переглядiв: 1287