У Кропивницькому обласна дитяча лікарня отримала нове обладнання для видалення пухлин головного мозку  

03.11.2020 12:44
image

Обласна дитяча лікарня отримала нове обладнання – сучасний ультразвуковий генератор. Завдяки ньому можна буде робити операції з видалення пухлин головного мозку. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у благодійному фонді «Янгол життя».

Так, вартість обладнання – 2,26 млн. грн. Передали його засновники ГО «Фундація Течія» Олег Крот та Юрій Лазебніков. Апарат надасть змогу швидко та безпечно для здорових тканит видаляти злоякісні новоутворення у дітей. До того ж, тривалість операцій зменшиться вдвічі.

Ультразвуковий генератор німецького виробництва Sonoca 400 уже працює в хірургії КНП «Обласна клінічна дитяча лікарня» у місті Кропивницький. Насамперед, він буде використовуватися у нейрохірургії для видалення пухлин головного мозку. Апарат полегшить роботу хірургів: вдвічі скоротить тривалість операції, забезпечить надійну зупинку кровотечі та сприятиме видаленню пухлин зі збереженням судин, нервів та інших суміжних тканин. Ще одна перевага – зменшення тривалості перебування дітей під наркозом.

«Цей апарат широко використовується в сучасній хірургії у світі. Його головна особливість – одночасна робота трьох режимів: деструкція, висічення та коагуляція. Апарат за короткий час видаляє пухлину, унеможливлює кровотечу та максимально зберігає навколишні не уражені тканини. Водночас відбувається процес іригації та аспірації тканини. Це дозволяє скоротити тривалість хірургічного втручання приблизно в два рази», – пояснює нейрохірург, який працюватиме з ультразвуковим генератором, Олександр Пизін.

Новий апарат продовжує спільний проект ГО «Фундація Течія» та БФ «Янгол життя» з формування сучасної хірургії у дитячій лікарні міста Кропивницький.

«Діти не повинні вмирати через відсутність обладнання в лікарнях. Тому ми з партнером Юрієм Лазебніковим вирішили на прикладі однієї лікарні показати, якою повинна бути сучасна операційна. Талановитий лікар плюс хороші інструменти в його руках – і результат гарантовано. Лише в минулому році вдалося провести 30 успішних операцій, далі – більше. Сподіваюся, наш проект надихне інших підприємців долучатися до розвитку дитячої медицини», – розповідає керуючий партнер холдингу TECHIIA та співзасновник ГО «Фундація Течія» Олег Крот.
image
image
Переглядiв: 1808