У Кропивницькому обрали лауреатів премії імені Осмьоркіна

20.11.2019 15:53

В обласному центрі обрали лауреатів обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в облраді.

Так, у номінації «Національна традиція» переміг заслужений художник України Анатолій Кравченко. Він отримав премію за оригінальні творчі доробки останніх років із серій: «Кіровоградщина», «Кіровоград», «Кропивницький» та «Моя Україна».

Премію у  номінації «Новітні спрямування» вручать  члену Національної спілки художників України Федору Лагну (смт Олександрівка Кіровоградської області) за ілюстрації до серії дитячих книжок письменника Петра Мельника «Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії» (2017), «Дивовижна подорож Соні й Асі до Давнього Єгипту» (2018), «Дивовижна подорож Соні й Асі до Запорізької Січі» (2019).

У номінації «Мистецтвознавство та історія мистецтв» перемогу здобув авторський колектив у складі заслуженого художника України Андрія Надєждіна, заслуженого журналіста України Ігоря Демчука та директора ТОВ «Імекс-ЛТД» Тамари Самиляк за створення художнього видання - Фотоальбом. «Місто о п’яти іменах. На перехресті стилів та епох. Архітектурні образи міста Кропивницького у фотооб’єктиві Ігоря Демчука».

Премію вручать вже 6 грудня у приміщенні Кіровоградського художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна.

 

Переглядiв: 1016