У Кропивницькому організатора акції протесту забрали до поліції  (ФОТО)

24.10.2019 13:41
image

Поблизу села Велика Северинка на автодорозі Н-14 «Київ-Миколаїв» кількадесят жителів гуртожитку, який знаходиться на проспекті Університетському, 21, влаштували мирну акцію протесту сьогодні, 24 жовтня. За словами жителів, вони є потерпілими через продаж гуртожитку та їх кімнат. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, містяни перекрили дорогу до Києва та вимагали уваги до їхньої проблеми з боку керівництва поліції області та безпосередньо  міської влади, яка більше року обіцяла їм взяти гуртожиток на баланс міста.

«Наші кімнати продали разом з нами. Я матір двох дітей, і мене разом з ними, і мою кімнату продав колишній суддя Кіровського районного суду Володимир Ярошенко. Нотаріуса, який оформлював договір купівлі-продажу, звільнили, потім відновили через суд. 49 людей йдуть у провадженнях як потерпіла сторона у рішеннях суду та провадженнях і далі справа не йде. Нас змусили своїми силами скасувати договори, люди скасували, заплатили більше 20 тисяч гривень за суди, але все повернулося Ярошенку в його ПП «Вагран». Тепер господаркою кімнати, в якій я проживаю 20 років, є Іванова Ельвіра Анатоліївна – власниця агентства нерухомості «Антар». Ніколи в житті її не бачила, нічого про неї не знаю», - розповіла Світлана Бондаренко.
«Ми виграли купу судів. Мосін Олександр Володимирович (заступник міського голови – ред.) нам говорив: «скасуйте цей дозвіл на право власності і ми вас заберемо у комунальну власність». Півтора роки цей гуртожиток був нічиїм, він був в статусі гуртожитку. Ми жили і чекали, поки будинок візьмуть на баланс, а нам дадуть ордери. У травні Володимир Ярошенко, який був представником ПП «Вагран», виграв суд. За рішенням суду за фірмою «Вагран» зареєстрували вже не гуртожиток, а будинок», - обурюється Бондаренко.
image

Нещодавно жителі зверталися і до Президента України Володимира Зеленського, і до прем’єр-міністра Олексія Гончарука. У відповідях високопосадовці повідомили, що звернуться до місцевої влади для вирішення питання. Після цього жителі втратили останню надію на допомогу і вирішили влаштувати акцію, про яку заздалегідь повідомили міську раду та поліцію. Проте до місця проведення акції прибули правоохоронці, а активістку забрали до поліції.

У Кіровоградському районному відділку поліції кажуть: жінці інкримінують статтю 185 КУПаП «Злісна непокора розпорядженню або вимозі поліцейського».

Медіапортал DOZOR звернувся до прес-служби міської ради, щоб взяти коментар у заступника міського голови Олександра Мосіна з приводу ситуації з гуртожитком, через яку, власне, і відбулася акція протесту.  Тим часом на сайті міськради з’явилася наступна інформація:

«Міська рада неодноразово зверталась до правоохоронних органів щодо захисту прав мешканців гуртожитку по просп. Університетському, 21, в тому числі до Генеральної прокуратури України. Юридичне управління бере участь у судових справах мешканців гуртожитку та надає їм практичну юридичну допомогу по вирішенню питання. Окрім того, 21 жовтня поточного року Виконавчим комітетом міської ради подано до господарського суду Кіровоградської області позовну заяву до ПП «Вагран» щодо скасування свідоцтва про право власності на житловий будинок по проспекту Університетському, 21», - зазначив Олександр Мосін.

У мерії запевняють, що направили інформацію щодо включення гуртожитку до загальнодержавної програми цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад направили до обласної державної адміністрації.

image
image

 

Переглядiв: 6361