У Кропивницькому пам’ятний знак на честь українського космонавта планують встановити в авіамістечку

14.01.2021 15:45
image

В обласному центрі на території авіамістечка Льотної академії може з’явитися пам’ятний знак, встановлений на честь польоту в космос Леоніда Каденюка. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов, інформує медіапортал DOZOR.

Так, 28 січня виповнюється  70 років від дня народження першого космонавта незалежної України. І близько 20 років тому у Кропивницькому на ділянці прилеглої до вулиці Героїв Сталінграда (нинішня вулиця Героїв України), було встановлено пам'ятний знак, на честь польоту в космос Каденюка. Передбачалося, що в даному місці облаштують сквер його імені.

«Однак за минулі роки місце, де встановлено пам'ятний знак, заросло деревами, кущами і має непривабливий вигляд. Вважаючи, що пам'ять про героїзм нашого космонавта має бути увіковічнена гідним чином, я провів консультації в міській раді. Виникла ідея про перенос пам'ятного знака на територію авіамістечка, що дійсно, на моє переконання більш логічно. Листа - пропозицію надіслав начальнику Кіровоградської льотної академії НАУ Недільку Сергію Миколайовичу, який підтримав цю ідею. Маємо надію, що знак знайде своє постійне міце прописки», - зазначив Цуканов.   
image

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до начальника Льотної академії Сергія Неділька, який зазначив: пам’ятний знак мають поставити на території авіамістечка вже 28 січня.

«Як відомо, у нас є Алея авіаторів і там би цей пам’ятний знак має бути, це правильно. Тим більше, особисто я був в добрих відносинах з Леонідом Каденюком, якого вже немає з нами. Тому я вважаю, що територія авіамістечка є гідним місцем для того, щоб там знаходився цей пам’ятний знак. А з Миколою Миколайовичем Цукановим ми домовилися, що 28 січня ми перенесемо цей знак на територію академії», - розповів Неділько.
image
image

 

 

 

 

 

Переглядiв: 814