У Кропивницькому перевірили, чи готова лікарня до боротьби з коронавірусом (ФОТО)

25.02.2020 13:11
image

В обласному центрі відбулася перевірка Центральної міської лікарні щодо готовності до боротьби з коронавірусом сьогодні, 25 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.    

Так, до участі у перевірці долучився голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь, а також керівники міського та обласного управлінь охорони здоров’я.  

За словами лікаря-інфекціоніста Ірини Панченко, на теперішній час заклад має облаштовані бокси для хворих. Медики забезпечені необхідним захисним одягом та обладнанням. Бокс оснащений електровідсмоктувачем та кисневим концентратором.  

«Є костюми для медичного персоналу, одноразові халати, фартухи, окуляри і маски та респіратори, а також захисні щитки. Проплачені кошти і планується докупити більшу кількість костюмів», - зазначила Панченко.

Поряд з боксами знаходиться реанімація, де можуть рятувати і дорослих, і дітей. Як зазначила головний позаштатний експерт з інфекційних хвороб  департаменту охорони здоров’я ОДА Олена Смірнова, коронавірус у 80% хворих має легку форму перебігу.  

«Стосовно коронавірусу хочу сказати, що всі самі читали і бачили, що 80% хворих мають легкий перебіг. Якщо ви зрівняєте те, що кажуть засоби масової інформації і подивитеся закордонні ЗМІ, то зрозумієте, що групи ризику ті ж самі – люди, старші 80 років, які мають вторинний імунодефіцит і з цукровим діабетом, особи, які мають інші захворювання. Ніякої паніки в нас немає. Ми готові зустрічати інфекції», - зазначила медик.
image
image
image
image
image
image
image
image

За словами голови ОДА Андрія Балоня, наразі область готова до боротьби з коронавірусом, а також долати випадки захворюваності на  грип та ГРВІ. Попри зниження загальної захворюваності на гострі респіраторні інфекції, лікарі рекомендують пройти відповідне щеплення. На теперішній час область забезпечена вакцинами повною мірою. 

image
image

 

 

 

Переглядiв: 1323