У Кропивницькому перевірятимуть продукцію представлену під час «AGROEXPO-2019»

18.09.2019 08:27
image

Під час виставки «AGROEXPO-2019» фахівці Держпродспоживслужби області проводитимуть огляди продукції та інспектуватимуть місця реалізації. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у головному управлінні Держпродспоживслужби області.

Так, у рамках підготовки до виставки представники оргкомітету виставки керівництво Держпродспоживслужби області та керівництво обласної державної адміністрації оглянули площі і павільйон, де відбуватимуться виставкові заходи, та провели виїзну нараду з питань організації «AGROEXPO-2019».

З метою запобігання виникненню випадків гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних з продуктами харчування, що реалізуються під час проведення ярмарку, учасники мають забезпечити виконання низки вимог. Вони стосуються зокрема обладнання торговельного місця, дотримання товарного сусідства, умов та термінів зберігання (швидкопсувну продукцію зберігати в холодильному обладнанні). Водночас на ярмарку заборонено реалізовувати товари без наявності супровідних документів, з порушенням цілісності упаковки та в забрудненій тарі, без етикеток та маркування, а також продукцію домашнього виготовлення.

Необхідним для проведення заходу є забезпечення умов дотримання благоустрою території та задовільний санітарний стан будівель, які будуть задіяні. Це наявність вбиральні для учасників та гостей ярмарку, умов для дотримання правил особистої гігієни реалі заторами продукції тощо.

Для запобігання поширенню епізоотичних хвороб низку вимог застосовано й до організації тваринницької виставки.

При рекламуванні насіння сільськогосподарських культур та матеріалу для садівництва плодових і ягідних культур, дозволено пропонувати тільки ті сорти (гібриди), які занесені до державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.

Переглядiв: 711