У Кропивницькому перевізники хочуть збільшити вартість проїзду

24.12.2020 14:22
image

В обласному центрі приватні перевізники звернулися до міської ради, щоб переглянути вартість проїзду сьогодні, 24 грудня. Про це йдеться на сайті міськради, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, перевізники зустрілися із заступником міського голови Олександром Вергуном. У розмові взяли участь представники транспортних підприємств обласного центру, які обслуговують міські автобусні маршрути в режимі маршрутного таксі.

За інформацією перевізників, наразі склалася вкрай критична економічно-фінансова ситуація через обмеження кількості пасажирів. Через це планований дохід від пасажирських перевезень підприємства не отримують.

У результаті цього утворюється заборгованість із виплати зарплати та сплати податків. До того ж із 1 січня 2021 року підвищується рівень мінімальної заробітної плати. Враховуючи це, керівники підприємств вимушені були звернутися до виконавчих органів міської ради з пропозицією переглянути розрахунки вартості проїзду в громадському транспорті.

«Аналогічна ситуація склалася і в КП «Електротранс», яке працює зі стовідсотковим випуском транспортних засобів у період пандемії та зазнає збитків через обмеження кількості пасажирів місцями для сидіння. Тому необхідною умовою забезпечення повноцінного функціонування міського пасажирського транспорту є підвищення вартості проїзду. Це об’єктивний процес», - повідомив Вергун.

Так, заступник міського голови запропонував керівникам підприємств-перевізників надати до управління розвитку транспорту та зв’язку нові розрахунки вартості проїзду для вивчення та перевірки. За результатами їх розгляду будуть прийняті відповідні рішення.

Переглядiв: 2000