У Кропивницькому підприємець ресторану сплатить штраф майже 30 тисяч

27.07.2020 07:48

В обласному центрі підприємець ресторану сплатить 28 338 гривень штрафу за за порушення у сфері безпечності харчових продуктів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

За інформацією, раніше у закладі громадського харчування перебувала в обігу протермінована продукція, а також продовольча сировина, на яку відсутні супровідні документи, що засвідчують її походження та безпечність.

До того ж під час перевірки планової перевірки фахівці встановили, що готові страви та харчова продукція зберігаються в морозильних камерах не розмежовано - відварене м'ясо, копчена риба, морозиво, масло зберігаються разом з сирим м'ясом, свіжомороженою рибою тощо.

Через відсутність контрольних термометрів у морозильних та холодильних камерах неможливо підтвердити дотримання температурних режимів зберігання продукції, що унеможливлюють розмноження мікроорганізмів та формування токсинів тощо.

Виявлені в закладі порушення є такими, що створюють загрозу для життя та здоров’я людини, за що передбачена відповідальність відповідно до п.1 ч.1 ст.65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». За результатами перевірки на фізичну особу-підприємця було накладено штраф у сумі 28 338 гривень.

Переглядiв: 785