У Кропивницькому пішов із життя легендарний хореограф

10.01.2020 09:23
image

Відомий хореограф та народний артист України Віктор Похиленко пішов із життя вночі 10 січня. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили родичі.

За інформацією, чоловік помер від тяжкої хвороби

«Вчора вранці його доставили до лікарні № 1 у тяжкому стані та увесь день ставили капельниці. Сьогодні зранку зателефонували лікарі та сказали, що близько 3:25 його не стало», - розповіли родичі.

Поховання відбудеться у понеділок.

Довідково:

Віктор Похиленко народився 9 серпня 1953 року в Кіровограді.  1976 року закінчив Кіровоградський державний педагогічний інститут ім. О. С. Пушкіна зі спеціальності “Фізичне виховання”.  З 1976 по 1979 роки працював тренером-хореографом ДЮСШ “Авангард”, з 1979 по 1989 роки – балетмейстером заслуженого ансамблю народного танцю України “Ятрань”. Робота з ансамблем стала фундаментом становлення, розвитку та вдосконалення його балетмейстерської та педагогічної майстерності. 

У Кіровоградському державному педагогічному університеті працює з 1989 року. 1994 року присвоєно звання заслужений працівник культури України. З цого ж року – доцент кафедри хореографічних дисциплін КДПУ ім. В. Винниченка.  1999 року присвоєно звання народного артиста України, а 2003 року – вчене звання професора. 

Віктор Похиленко – талановитий фахівець, тонкий знавець хореографічного мистецтва. Концертні програми, поставлені Віктором Похиленком, є синтезом збирання, вивчення та художньої обробки народнопісенного мелосу, фольклору й творчого досвіду провідних митців України. 

Переглядiв: 14914