У Кропивницькому пішов із життя професор педуніверситету

05.11.2020 12:09

В обласному центрі пішов із життя професор ЦДПУ ім. В.Винниченка Валентин Язловецький. Про це йдеться на сторінці вишу, інформує медіапортал DOZOR.

«Пішов із життя Валентин Язловецький – легенда факультету фізичного виховання, декан багатьох поколінь випускників факультету, незмінний завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання. Праці Валентина Сергійовича знані в Україні, а його самого називали «Учителем учителів». Нам усім не вистачатиме Вас, Валентине Сергійовичу», - йдеться у повідомленні.

Довідково:

Валентин Язловецький нагороджений Орденом «Знак Пошани». Відмінник народної освіти. Ветеран праці. Закінчив факультет фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічого інституту ім. О. С. Пушкіна у 1962 році.

Тема кандидатської дисертації: «Организация и методика занятий по физическому воспитанию с учащимися, имеющими заболевания сердечно-сосудистой системы»

Коло наукових інтересів: наукове і методичне забезпечення фундаментальних і професійно-прикладних дисциплін з фізичного виховання, валеології та реабілітації.

Видав більше 300 наукових праць, з них більше 40 навчально-методичних посібників, серед яких 10 з грифом Міністерства освіти і науки України.

Переглядiв: 6540