У Кропивницькому після ремонту дороги перший поверх багатоповерхівки заливає водою (ВІДЕО)

20.10.2020 09:22
image

В обласному центрі на вулиці Академіка Корольова, 13, після опадів перший поверх будинку затоплює водою. Про це медіапорталу DOZOR розповіла одна із жительок будинку Ірина Миндрул.

«Навколо нашого будинку поробили дороги, а прибудинкову територію не облаштували і будинок виявився в низині. Через це вся вода з усіх дворів йде до нас. Після опадів в першому під'їзді рівень води піднімається до 3-ї сходинки. У цьому ж місці на підлозі стоїть щитова під напругою 380 Вольт. Коли в суботу пішов дощ, ми почали вибігати з будинку з лопатами обкопували будинок, щоб відводити воду. Добре, що була субота, і наші чоловіки були вдома. А якщо пройде дощ і діти самі вдома? Це просто катастрофа, просто жах», - зазначила Ірина Миндрул.

Мешканка будинку розповідає, до того, як біля будинку були ями та насипи, його не заливало, а після укладення асфальту, вони опинилися наче в ямі.

image
«Зараз опади невеликі, а що буде далі - не знаємо», - непокоїться жителька.
image

За словами жінки, п’ять років тому в їхньому будинку сталася пожежа через замикання в щитовій. Щоразу навіть при незначних опадах жителі бояться, що їх може вбити струмом, або вони згорять у власних квартирах. Під час дощу люди постійно вибігають з речами на вулицю, бо всі бояться за життя своє та рідних. Крім, цього біля будинку знаходиться калюжа, яка веде до щитової. Людина, яка йде біля будинку, не знає, що ступивши в калюжу, її може вбити під напругою 380 Вольт.

«Ми зверталися в міськвиконком, я на сесії виступала, просила вирішити питання. Але нічого так і не зробилося», - розповіла жителька будинку на вулиці Академіка Корольова, 13.

Нещодавно комісія все-таки приїхала оглянути будинок, але про те, що робити далі і чи планує міська влада якось виправляти помилку підрядника, нічого не сказала.

«Комісія повела себе не дуже добре з нами. Вони походили, подивились. Ми запитали, яке рішення вони будуть приймати, вони сказали, що приїхали візуально подивитися. Як це комісія приїжджає візуально подивитися? Ми просили, скажіть просто, що ви хоч в голові подумали, ви навіть не конспектували, айфоном помахали. А нам необхідно терміново вирішувати проблему, тому що скоро підуть дощі і про нас буде вся Україна знати, тому що ми знову горітимемо», - додала Ірина Миндрул.
image

Також жінка наголосила, що вода підмиває стіни будинку, що може взагалі призвести до руйнування.

Медіапортал DOZOR звернувся за коментарем до керівника ЖЕО №3 Олександра Довгаля, який розповів, що дійсно така проблема в будинку є, а все через ймовірну помилку підрядників.

«Дійсно по новому асфальтовому покриттю потік води йде до їхнього будинку. При укладанні нового дорожнього покриття скоріше за все був прорахунок проектантів. Я, як керівник комунального підприємства зробити в цій ситуації нічого не можу, це повинна виправити проектна організація, яка робила цю дорогу. Саме вони ці дефекти й повинні усунути. Я там вдіяти не технічно, не фізично нічого не можу», - зазначив Олександр Довгаль.

Також він підтвердив, що на місце виїжджала комісія, яка вирішила звернутися за допомогою в обленерго.

«Комісія дійшла до висновків, що ми зв'яжемося з енергетиками. Поки не вирішиться питання щодо відведення води, ми попросимо, щоб вони підняли щитову. Однак у зв'язку з ситуацією, яка виникла з смерчем, всі сили обленерго залучені на те, щоб відновити людям світло. Тому ми домовилися з енергетиком десь у четвер-п'ятницю зв'язатися, раніше у них просто фізично допомогти нічим», - додав керівник ЖЕО №3.

У прес-службі міської ради медіапорталу DOZOR відповіли, що інформацію нададуть після інформаційного запиту.

Переглядiв: 2253