У Кропивницькому покажуть «Акварельну Україну»

02.10.2019 07:01

В обласному центрі  в художньо-меморіальному музеї О.Осмьоркіна відкривається виставка творів відомих одеських митців заслужених художників України Анатолія та Галини Кравченків «Акварельна Україна: Одеса – Кропивницький» у четвер, 3 жовтня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у закладі.

Так, виставка відкривається  у співпраці з Одеською обласною організацією Національної Спілки художників України за ініціативи та сприяння власника галереї «Єлисаветград» Миколи Цуканова.

Експозиція презентується в рамках музейного мистецького проекту до Дня художника «В майстерні художника»,  який має на меті популяризацію творчості українських митців і передбачає влаштування персональних виставок та видання каталогів з інтерв’ю - роздумами художників про мистецтво та життя, репродукціями творів, які яскраво відображають їхні творчі пошуки.

Влаштування нинішньої виставки творів заслужених художників України Галини та Анатолія Кравченків в Кропивницькому не є випадковістю, адже Анатолій Кравченко неодноразово бував у нашому місті, брав участь у різних мистецьких пленерах.     

«Для мене - це чудове місто з прекрасними куточками архітектури. Я був вражений, тут можна малювати роками й десятиріччями, весь час знаходячи нові враження та нові мотиви. Ти неначе опиняєшся в якомусь італійському чи німецькому містечку, це абсолютно європейське місто і по архітектурі, принаймні його історичний центр, і головне люди доброзичливі, з гумором, і ти почуваєшся прекрасно», - зазначає Анатолій Краченко в інтерв’ю до каталогу виставки.

Початок о 15:00.

Довідково:

Подружжя художників Анатолій та Галина Кравченки - випускники Одеського державного художнього училища ім. Б.М.Грекова та Українського поліграфічного інституту ім. І.Федорова у Львові. Працюють в техніці акварелі, живопису, монументального живопису та книжкової графіки. Улюблені жанри – пейзаж і натюрморт. Брали участь у реставрації настінних розписів театру опери та балету, філармонії та визначних культових споруд  в Одесі. Активні учасники всеукраїнських та міжнародних художніх виставок, є членами оргкомітету всеукраїнської та  міжнародної виставки «Море акварелі». Численні спільні персональні вернісажі презентувалися в Одесі, Києві, Миколаєві, Очакові, Білгород-Дністровську, Сімферополі, Чернігові, Кропивницькому, інших містах України, а також в Німеччині. Твори зберігаються в зібраннях провідних художніх музеїв України та приватних колекціях в Україні, США, Німеччині, Італії, Ізраїлю, Канади, Росії, Туреччини, Польщі, Франції, Великобританії.

На виставці заслужених художників України Анатолія та Галини Кравченків, презентується майже п’ятдесят акварелей митців 2003-2019 років виконання, які яскраво відображають жанрові уподобання та особливості притаманного кожному з майстрів індивідуального художнього почерку. Краєвиди Анатолія Кравченка вражають космічною безмежністю природного простору та образами історичної пам’яті, яку зберігають архітектурні перлини минулих віків, а натюрморти Галини Кравченко, приваблюють свіжістю емоцій, заворожують поетикою та філософічністю, яка зримо проявляється за простими мотивами, що з’являються неначе зліпки повсякденного життя.

image
Переглядiв: 1034