У Кропивницькому презентували видання «Особова справа» - Яків Паученко (ФОТО)

28.09.2021 14:32
image

У державному архіві Кіровоградської області відбулася презентація видання «Особова справа» - Яків Паученко, присвячене видатному архітектору, сьогодні, 28 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до роботи над виданням долучилися  працівники обласного архіву, галереї «Єлисаветград», обласного краєзнавчого музею, художньо-меморіального  музею ім. О. Осмьоркіна та обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського. 

У презентації видання взяв участь заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Поліщук,  засновник галереї "Єлисаветград" Микола Цуканов, а також очільниця обласного архіву Лілія Маренець. 

У виданні оприлюднені низка документів та фотографій архітектора Якова Паученка.  Серед них – актові записи про народження та смерть Якова Паученка, документи про навчання в Єлисаветградському земському училищі та екзаменаційні оцінки, повідомлення про смерть видатного архітектора. А ще – унікальні фотографії, зокрема, будинку батька архітектора, зведеного за проектом Якова Паученка (наразі там знаходиться музей ім. О. Осмьоркіна), будинку-лікарні Вайсенберга та інші.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Електронна версія видання буде оприлюднена на сайтах  на сайті бібліотеки ім. Д. Чижевського, галереї «Єлисаветград»,  обласного краєзнавчого музею, художньо-меморіального  музею ім. О. Осмьоркіна.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

 

Переглядiв: 893