У Кропивницькому презентували виставку дитячих малюнків, присвячених Шевченку (ФОТО)

03.03.2020 14:42
image

В обласному художньому музеї відкрилася виставка колишніх вихованців художньої школи імені О. Осмьоркіна сьогодні, 3 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, виставка присвячена 206-й річниці з Дня народження українського поета, художника Тараса Шевченка, а також до 60-річчя художньої школи. На виставці представлено 29 малюнків.

«Це твори випускників художньої школи. Багато з них стали студентами мистецьких вузів, багато з них працюють. Друга частина цієї виставки включає методичний фонд цієї школи. Роботи виконані в гуашшю, пером, олівцями навіть у техніці витинанка. Всі роботи цікаві тим, що вони відображають дитяче бачення шевченківських сюжетів, адже ми знаємо, що дитина по-своєму  бачить, відчуває світ і поезію, зокрема. Те, що може недобачити дорослий, зможе побачити та передати дитина і це прекрасно», - розповіла  науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи обласного художнього музею Леся Нестройна.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Особливою популярністю в учнів користуються два твори Кобзаря – «Мені тринадцятий минало» та «Катерина».  Однак є малюнки, на яких зображений Тарас Шевченко в засланні, а також козаки, або ж романтичні малюнки, на яких зображено козака з дівчиною.  Теперішні вихованці художньої школи, які завітали на виставку, кажуть: роботи цікаві.
«Мені стало цікаво подивитися на роботи інших, вже колишніх учнів нашої школи, оскільки я досить давно займаюся малюванням і навчаюся у цій школі вже третій рік. Можу сказати, що тут є дуже гарні картини високого рівня. Така виставка надихає», - каже учениця художньої школи ім. О. Осмьоркіна Ольга Голинська.

Виставку можна буде переглянути протягом трьох тижнів.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 4871