У Кропивницькому презентували виставку про історії постраждалих українців (ФОТО)

29.10.2020 13:41
image

У Кропивницькому біля обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. І. Чижевського відбулося відкриття виставки «Очікування Vs Реальність» з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми сьогодні, 29 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За інформацією, організаторами виставки виступили Міністерство соціальної політики, Міжнародна ГО «А21 Україна», Міжнародна організація з міграції та ОБСЄ (Організація з безпеки та співробітництва в Європі) в Україні.

Спочатку виставку відкрили у Києві 30 липня та вона вже побувала у 15 містах України. Загалом її планується продемонструвати у 18 обласних центрах до кінця року. До Кропивницького її привезли з Маріуполя.

image
image
image

Так, це вулична виставка, яка складається з 9-ти стендів. На кожному з них є історії постраждалих українців. З однієї сторони описують очікування людини, а з іншої – реальність.

«Ланцюги, якими об’єднані стенди, можна сказати символізують обмеження волі. Торгівля людьми - це не лише сексуальне та трудове рабство, воно має багато напрямків. Людей позбавляють волі, забирають документи, не дають оплату, яку пропонували. Мета виставки - попередити про можливі наслідки та проінформувати, куди звертатися за медичною та юридичною допомогою – 527 (національна безкоштовна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – ред.)», - розповіла керівник проектів обласного жіночого інформаційного центру Аліна Осокіна.

За словами відвідувачів, ця проблема у нашій країні стоїть гостро, тому виставка є досить доречною.

«Як на мене, виставка дуже цікава. Я вирішила прийти та переглянути, напевно, щоб і самій не втрапити в халепу, і іншим щось порадити. Зараз збільшилася кількість людей різного віку, які наражають себе на небезпеку пошуках кращого життя. Гадаю, їм це варто знати», - поділилася враженнями гостя заходу Валентина Ногіна.  

За словами Аліни Осокіної, виставка залишатиметься на вулиці, а тому правоохоронці при патрулюванні приділятимуть їй увагу. Бажаючі зможуть її переглянути до 4 листопада, після чого вона попрямує до Дніпра.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1471