У Кропивницькому презентують «Історичний календар Кіровоградщини»

04.02.2020 07:57
image

В обласному центрі в бібліотеці ім. Д. Чижевського відбудеться презентація книги «Історичний календар Кіровоградщини – 2020. Люди. Події. Факти» у четвер, 6 лютого. Про це повідомляється на сторінці бібліотеки у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

Зокрема, представлять 15-й випуск альманаху Володимира Боська, присвячений пам'яті Станіслава Миколайовича Янчукова – незмінного літературного редактора попередніх 14 випусків «Історичного календаря Кіровоградщини».

15 випуск альманаху містить відомості про ювілеї близько 500 визначних особистостей як минулих часів, так і сьогодення (від середини XVIII століття і до наших часів), пов'язаних з Єлисаветградським і Олександрійським повітами та сучасною Кіровоградською областю. Історико-краєзнавчі нариси і розвідки розповідають про драматичні долі відомих людей Степової Еллади. Автор-упорядник подає спогади про свою участь у секретній військовій операції радянської армії «Кавказ» в Арабській Республіці Єгипет (1970-1971 рр.).

Також гостям заходу представлять 25 біографічних довідок про наших земляків, героїв АТО, які віддали життя за суверенітет і територіальну цілісність України. Видання ілюстроване, розраховане на широке коло читачів.

Початок о 12:00. Вхід – вільний.

 

Переглядiв: 1431