У Кропивницькому презентують книгу, присвячену Великій Висці

21.02.2020 11:52

У бібліотеці ім. Д. Чижевського відбудеться презентація книги Бориса Шевченка «Велика Виска та її околиці. Історія від найдавніших часів до сучасності» у четвер, 27 лютого. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у закладі.

Так, книга є узагальнюючим науково-документальним дослідженням з історії Великої Виски від найдавніших часів до сучасності. У виданні розповідається про виникнення села, його військову, політичну, соціальну, економічну історію, розвиток освіти, культури, медицини, церковно-релігійного життя. Окрім інформації про минуле Великої Виски, читачі дізнаються деякі відомості з історії розташованих неподалік неї населених пунктів – Мар’янівки, Плетеного Ташлику, Малої Виски, Овсяниківки, Володимирівни, Олексіївни, Олено-Косогорівки та інших.

Видання розраховане на істориків, краєзнавців та усіх, хто цікавиться локальною історією центральноукраїнського регіону.

Захід відбудеться у відділі краєзнавства (ІІІ поверх) обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24. Початок о 14:00.

image
Переглядiв: 1325