У Кропивницькому презентують збірку  “Чумацькі пісні передстепового правобережжя”

16.09.2019 06:51

В обласному центрі в бібліотеці імені Д. Чижевського відбудеться презентація етномузичної збірки “Чумацькі пісні передстепового правобережжя” сьогодні, 16 вересня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у закладі.

Так, автором збірки музикознавець, етномузиколог, науковець музею музичної культури ім. Кароля Шимановського Олександр Терещенко.

До збірки увійшли деталізовані нотації та тексти 145 чумацьких і споріднених з ними пісень, записаних автором та його колегами у кінці ХХ - на початку ХХІ століть у Кіровоградській, на півдні Черкаської, заході Дніпропетровської областей від місцевих сторожилів.

Презентація проводиться в рамках проекту, який реалізується за підтримки Українського культурного фонду ГО «Центр розвитку національних культур «Єдина родина», Музеєм музичної культури                      ім.К.Шимановського, Лабораторією етномузикології НМАУ ім.П.Чайковського та управлінням культури і туризму Міської ради міста Кропивницького.

Мистецька  подія пройде у формі творчої зустрічі з автором книги Олександром Терещенком, який розкаже про фольклорні експедиції 1990-2000-х років, під час яких були здобуті рідкісні матеріали - уламки цілісних колись артефактів, окремі розрізнені фрагменти, релікти майже зниклої культури. Усіх, кого цікавить фольклорна спадщина українського народу, запрошуємо на презентацію збірника “Чумацькі пісні передстепового правобережжя” та на зустріч з Олександром Терещенком.

У заході  заплановані виступи фольклорних гуртів “Дике поле” та “Млиночок”.

Початок о 15:00. Вхід - вільний.

        

Переглядiв: 803