В обласному центрі тимчасово припинили роботу ресторану через протерміновану продукцію. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.
Згідно з матеріалами перевірки, які розміщені на сайті Держпродспоживслужби, мова йде про ресторан "Апельсин". За інформацією, фахівці встановили порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а також перебування в обігу протермінованої продукції:
- соус малиновий (термін придатності до 05.08.2011 року);
- кукурудза консервована (термін придатності до 04.04.2012 року);
- пікулі хрусткі мариновані (термін придатності до 17.03.2014 року);
- грибний бульйон (термін придатності до 13.07.2015 року);
- соус карамельний (термін придатності до 31.05.2017 року);
- оливки (термін придатності до 08.06.2017, 08.09.2017 року);
- вершки рослинні в балончику (18.04.2019 року);
- соєвий соус (термін придатності до 24.09.2019 року);
- кефір (термін придатності до 02.03.2020 року);
- сир твердий (термін придатності до 15.03.2020 року).
Крім того, в обігу перебувала продовольча сировина загальною масою 126,5 кг (м’ясо- і рибопродукти, овочі, масло), маркування якої не відповідає законодавству - неможливо визначити кінцевий термін реалізації.
Супровідні документи, які засвідчують походження та безпечність зазначених продуктів, відсутні, що є порушенням ст. 32, 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
За результатами перевірки, фахівці винесли рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у закладі громадського харчування до усунення виявлених порушень. Тобто заклад не може готувати, відповідно і доставки не будуть здійснюватися. Також власника ресторану зобов’язали вилучити з обігу зазначену харчову продукцію.