У Кропивницькому припинили роботу ресторану через протерміновану продукцію

19.03.2020 07:21

В обласному центрі тимчасово припинили роботу ресторану через протерміновану продукцію. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.

Згідно з матеріалами перевірки,  які розміщені на сайті Держпродспоживслужби, мова йде про ресторан "Апельсин". За інформацією, фахівці встановили порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, а також перебування в обігу протермінованої продукції:

- соус малиновий (термін придатності до 05.08.2011 року);

- кукурудза консервована (термін придатності до 04.04.2012 року);

- пікулі хрусткі мариновані (термін придатності до 17.03.2014 року);

- грибний бульйон (термін придатності до 13.07.2015 року);

- соус карамельний (термін придатності до 31.05.2017 року);

- оливки (термін придатності до 08.06.2017, 08.09.2017 року);

- вершки рослинні в балончику (18.04.2019 року);

- соєвий соус (термін придатності до 24.09.2019 року);

- кефір (термін придатності до 02.03.2020 року);

- сир твердий (термін придатності до 15.03.2020 року).

Крім того, в обігу перебувала продовольча сировина загальною масою 126,5 кг (м’ясо- і рибопродукти, овочі, масло), маркування якої не відповідає законодавству - неможливо визначити кінцевий термін реалізації.

Супровідні документи, які засвідчують походження та безпечність зазначених продуктів, відсутні, що є порушенням ст. 32, 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

За результатами перевірки, фахівці винесли рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у закладі громадського харчування до усунення виявлених порушень. Тобто заклад не може готувати, відповідно і доставки не будуть здійснюватися. Також власника ресторану зобов’язали вилучити з обігу зазначену харчову продукцію.

Переглядiв: 3855