У Кропивницькому припиняють загальні богослужіння

26.03.2020 08:49

Кіровоградська єпархія Української Православної Церкви тимчасово припиняє загальні богослужіння через введення надзвичайної ситуації на території України. Відповідний лист митрополита Кіровоградського та Новомиргородського Іоасафа опубліковано на сайті єпархії, інформує медіапортал DOZOR.

«У зв’язку з введенням надзвичайної ситуації та карантину по всій території України, викликаного необхідністю збереження життя і здоров’я громадян в період поширення коронавірусної інфекції з 25 березня 2020 року, загальні богослужіння в межах Кіровоградської єпархії тимчасово припиняються. Збентеження та незгоди з прийнятим в єпархії рішення щодо вжиття запобіжних заходів можуть відбуватися від необізнаності в духовних та церковно-історичних питаннях. Схожі заходи приймалися Церквою під час епідемій чорної віспи, холери та чуми. Сьогодні в ситуації пандемії кожен християнин повинен подумати не тільки про себе, а й про ближнього. Всі ті заходи, що пропонує священноначалля і здаються нам незвичним потрібно прийняти з довірою та смиренням заради нас та оточуючих нас людей», - йдеться у листі.

Натомість усі віруючі мають змогу відвідувати храми в небогослужбовий час.

«У період карантину в небогослужбовий час всі віруючі зможуть безперешкодно відвідувати храми, молитися за своїх рідних і близьких, замовляти поминання, ставити свічки, подавати поминальні записки, замовляти молебні, сповідатися і причащатися Святих Христових Тайн. Всі поминання будуть прочитані духовенством під час здійснення ними церковних служб у закритому режимі. Ви можете причаститися щосереди та щоп’ятниці, а також суботні та недільні дні з 8:00 до 11:00 у всіх храмах. Для цього вам необхідно належним чином підготуватися та звернутися до чергового священика. Також ви можете запросити священика додому. Пам’ятаймо, що все в руках Божих, але це не означає, що ми можемо недбало ставитися до свого здоров’я. Варто згадати апостола Луку, святих Косьму та Доміана, цілителя Пантелеймона. Церква ніколи не виступала проти медицини та її приписів. Тому щиро просимо вас з розумінням і терпінням поставитися до вимушених заходів. І нехай допоможе нам Бог!» - звертається до вірян Іоасаф.

 

 

Переглядiв: 688