У Кропивницькому просто неба навчали традиційним танцям (ФОТО)

14.07.2021 12:27
image

В обласному центрі на вулиці Дворцовій відбувся  майстер-клас із традиційних танців увечері 13 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

До участі у заході долучилися близько 100 осіб. За словами голови ГО «Баба Єлька» Інни Тільнової, ідея щодо популяризації традиційних танців на Кіровоградщини виникла під час однієї з експедицій.

«Ідея виникла під час нашої чергової експедиції, коли ми побачили, що традиційні танці – не популяризовані у нашій області. Дуже сумно, коли, наприклад, в Карпатах гуцули знають традиційні танці і їх виконують, або ж грузини показують своє мистецтво, а ми нічим не особливі. Тож ми вирішили досліджувати традиційні танці і долучати до цього молодь. Під час експедиції в селі Копенкуватому ми записали 9 танців. Поїхали туди спеціально для цього. У нашій команді є людина, яка спеціалізується на хореографічному мистецтві – Наталка Ковальчук. Вона і проводить ці танцювальні майстер-класи», - розповіла Інна Тільнова.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
До майстер-класу запросили музикантів  – Анатолія Форманчука та Григорія Нечипоренка, які із задоволенням долучилися до проекту.
«Танцювало дуже багато людей. Приїхали бажаючі з Нової Праги, Знам’янки, Києва. Ми вирішили зробити ці майстер-класи традиційними. Багато хто прийшов спеціально, хтось проходив повз і вирішив взяти участь. Також долучилися ті люди, які були на екскурсії в нашій етнолабораторії», - додала голова ГО «Баба Єлька».

За словами Інни Тільнової, проведення таких хореографічних майстер-класів стане доброю традицією у Кропивницькому.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Переглядiв: 1534