У Кропивницькому просять відновити залізничне сполучення зі Львовом

24.02.2021 08:24

Кропивничани просять відновити курсування скасованого потяга «Запоріжжя – Львів», який раніше зупинявся в обласному центрі. Відповідну петицію опублікували на платформі електронних петицій, інформує медіапортал DOZOR.

«Кропивницький розташований у географічному центрі України, але має вкрай погане сполучення із іншими містами. Причому найгірше - із обласними центрами західної України. Зокрема, Львовом. Навесні минулого року був скасований єдиний потяг, який прямував у тому напрямку - «Запоріжжя - Львів». Після скасування жорстокого карантину його не відновили, хоча він не міг бути збитковим, адже квитки доводилось бронювати за кілька тижнів і місць майже ніколи не було. Між тим у місті Лева навчаються сотні студентів з нашого міста, які тепер не мають змоги дістатися своїх навчальних закладів без пересадок. І рідко повертаються додому, бо це надто складна і дорога логістика. Та й звичайні кропивничани з радістю частіше бували б у культурній столиці України - якби була така змога», - написала автор петиції, журналіст Олена Шворак.

Таким чином автор петиції звернулася до міського голови Кропивницького Андрія Райковича аби він ініціював перемовини з «Пасажирською компанією» АТ «Укрзалізниця» та департаментом з організації внутрішніх та міжнародних перевезень АТ «Укрзалізниця» щодо гострої необхідності відновлення прямого залізничного сполучення між Кропивницьким і Львовом.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Переглядiв: 4243