У Кропивницькому районі зареєстрували випадок африканської чуми свиней

02.04.2020 15:21

У Кропивницькому районі через африканську чуму загинуло 7 свиней. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.

За інформацією, надійшло повідомлення про захворювання та загибель свиней в господарстві, розташованому на земельній ділянці в Кропивницькому районі. Відстань до околиць с. Веселівка складає 4 км та с. Гаївка - 5,2 км.

Фахівці виїхали на місце та провели епізоотичне розслідування з відбором біологічного матеріалу від загиблих тварин. За результатами, встановили діагноз африканська чума свиней (АЧС).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней 1 квітня провели засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кропивницькій райдержадміністрації. Так, затвердили план заходів з ліквідації АЧС та визначили межі епізоотичного вогнища, зон захисту та спостереження (25 населених пунктів).

Загиблих тварин знищили шляхом спалювання, а місце знищення знезаразили за допомогою дезінфікуючих засобів. В особистому підсобному господарстві провели дезінфекцію сухим хлорним вапном з вмістом 25 % активного хлору.

Переглядiв: 2931