У Кропивницькому ремонтують приміщення єдиної диспетчерської служби (ФОТО)

30.10.2019 15:43
image

В обласному центрі на території територіального медичного об’єднання «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області" ведеться ремонт приміщення для роботи єдиної диспетчерської служби. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, наразі у приміщенні ведуться будівельно-монтажні роботи.

«Закладений необхідний фінансовий ресурс для створення єдиної диспетчерської служби на території Кіровоградської області, яка працюватиме наступним чином: GPS-навігатор, система визначатиме, яка машина, навіть не з району, звідки надійшов виклик, знаходиться ближче до пацієнта. Система визначатиме, який шлях до місця виклику є найкоротшим, яка лікарня є поряд. Вартість цього проекту – 13,7 мільйонів гривень, 8,1 – кошти обласного бюджету, 5,6 мільйона гривень – субвенція з державного бюджету. Зараз тут працює 23 бригади екстреної медичної допомоги із 100, які одночасно працюють на території Кіровоградської області. Радіус доїзду бригад з Кропивницького розширився до 20 кілометрів», - повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

За словами посадовця,  монтажно-будівельні роботи планується завершити до кінця листопада. Монтаж обладнання для єдиної  диспетчерської служби проводитимуть у грудні. Після цього відбудеться запуск служби. 

image
image
image
Переглядiв: 1625