У Кропивницькому розпочала роботу науково-практична конференція, приурочена 120-річчю бібліотеки ім.Чижевського

29.10.2019 12:01
image

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського розпочала роботу науково-практична конференція «Від громадської до наукової: до 120-річчя заснування комунального закладу «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського». Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Упродовж двох днів учасники науково-практичної конференції презентуватимуть кращі практики та інноваційні проекти в бібліотечній справі. А завтра відбудеться нагородження переможців обласного конкурсу бібліотечних інновацій «Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади».

Учасники конференції також мають змогу ознайомитись з виставкою до 120-річчя заснування бібліотеки, на якій представлено світлини та архівні матеріали про книгозбірню.

 «Нині перед бібліотеками стоять нові завдання. Адже сучасність вимагає нових послуг, підходів, видів роботи, які потрібні відвідувачам», - зауважив під час привітань заступник голови ОДА Сергій Коваленко. До прикладу навів відкритий торік відділ медичної літератури, що відповідає запитам студентів та викладачів філії Одеського медичного університету.
 «На Кіровоградщині цього року реалізується проект щодо інформатизації освітньої галузі. На підключення шкіл до швидкісного Інтренет-зв’язку область отримала 17 млн грн. Тож разом зі школами, закладами охорони здоров’я, невід’ємною складовою проекту має стати і галузь культури», - зазначив посадовець.
Переглядiв: 1183