У Кропивницькому розпочався кінофестиваль просто неба Lampa.doc (ФОТО)

10.08.2019 11:27
image

В обласному центрі на Театральній площі розпочався фестиваль документального кіно Lampa.doc вчора, 9 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, цьогорічна тематика фестивалю – любов. Містянам покажуть 10 кіноісторій, які є новими зразками вітчизняної та зарубіжної документалістики. Першою кінострічкою, яку показали містянам, став фільм «Домашні ігри» виробництва України, Польщі та Франції. За словами організатора заходу Наталія Красильникова, щороку фільми для фестивалю ретельно відбираються за тематикою та змістом.

«Щороку створяюється унікальна підбірка фільмів, вони ніколи не повторюються. Так сталося, що з минулого року була запроваджена конкретна тематика для фесту. Торік це були фільми, направлені на побудову діалогу між поколіннями, цього року – любов у різних її проявах. Але я зізнаюся, що це можуть бути фільми і про відсутність любові, які наслідки це може мати ,а також про любов до природи, роботи. До програми фестивалю входить українська і польська документалістика. Я вважаю, що українці мають знати про українське кіно і мати до нього доступ, оскільки воно стає дедалі кращим. Польська документалістика вважається однією з найкращих у світі, це кіно сусідньої країни  і це гарний момент для побудови міжкультурного діалогу » , - розповіла організатор фестивалю Наталія Красильникова.
image
image
image
image
image
image
image
image
«На цьому фестивалі я вперше, у минулих роках на нього не потрапляла. Найбільше сподобалося те, що сюди зібралося багато людей, я думала, що поціновувачів   документального кіно набагато менше. Під час перегляду фільму «Домашні ігри» мені сподобалася  щирість усіх героїв, що немає якоїсь награності між героями, це притаманно документальним фільмам. Я раніше не захоплювалася таким кіно, але тепер є мотив переглянути саме документальні фільми», - каже гостя кінофесту Марина Єрмолаєва.

Фестиваль триватиме три дні. З програмою заходу можна ознайомитися за цим посиланням.

image
image
image
image
image
Переглядiв: 1796